Kohtaamisia polun varrella

Image by Radosław Cieśla from Pixabay

Olen mukana Digian ihmisen johtamisen koulutuksessa. Yhtenä harjoituksena kukin mietti omaan uraan ja persoonaan vaikuttaneita ihmisiä. Tämä oli mielenkiintoinen harjoitus ja matkaa omalla kasvupolulla oli mukava muistella. Kasvupolkuun vaikuttavat luonnollisesti vanhemmat, ystävät ja kylän väki, mutta keskityn tällä foorumilla kollegoihin, joiden kanssa olen saanut vuosien varrella työskennellä.  Tässä muutamia eri tyyppisiä kohtaamisia järjestyksessä, jossa polut yhtyivät.

Mari Simola toimi vuosia liiketoiminnallisissa asioissa esimiehenäni. Teimme yhdessä isoja transformaatioita ja globaaleja palveluita. Opin Marilta paljon liiketoimintalähtöisestä ajattelusta ja laajojen muutosten läpiviennistä.  Reppuun tarttui paljon oppia vallan ja vastuun käsittelystä. Myös opin ymmärtämään, mikä merkitys esimiehen tuella on ja miten tuen tuominen näkyväksi arjessa tapahtuu konkreettisilla teoilla.

Minulla on myös ollut onni työskennellä hyvien henkilöesimiesten kanssa läpi koko työuran. Leena Rinne oli oikea ihminen oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Loistava valmentava esimies, jonka ammattimaisesta valmennuksesta sain nauttia vuosia. Leena auttoi tunnistamaan oman johtamistyylin, oman identiteetin. Lisäksi Leena auttoi oivaltamaan kuinka tiimiläisen valmentamisella ”ihmisenä” ”työntekijän” sijaan voidaan parantaa yksilön ja tiimin hyvinvointia ja tuloksellisuutta. Selvennyksenä, että tuloksellisuus on tavoitteiden saavuttamista hyvinvoinnin, motivaation ja osaamisen avulla.

Sami Arponen Mr Get the job done. Sami tuli ”vaihtarina” noin 15 hengen tiimiini ja sain seurata Samin ammattimaista toimintaa yli kolmen vuoden ajan. Ratkaisukeskeinen tasapainottava persoona, jota kuvaa sana ”järkähtämätön”.  Auttoi kasvattamaan hyvän tiimin erinomaiseksi.

Omaan positiivisen rauhalliseen tyyliin opetti teoillaan, että mikään vuori ei ole liian suuri kiivettäväksi. Periksi ei annettu, mutta ei myöskään hakattu päätä seinään – jos ei päästy esteen yli mentiin sen ympäri. Erityiskiitos toiselle saman jakson vaikuttajalle Tuomas Leppilampi Samin scouttaamisesta. 

Teemu Linna – tuli ja leimaus. Teemun innostus ja intohimo on tarttuvaa. Vahvan liiketoimintalähtöisen ajattelu lisäksi oppia tarttui myös verkottumisesta ja rohkeudesta hypätä tuntemattomaan.  Digialla Teemu olisi esikuva Digian kulttuuriarvolle ”Ei se polta pahasti”, joka kuvaa rohkeutta tehdä päätöksiä ja kokeilla, tarttua uuteen tuntemattomaan rohkeasti. Teemulta opin myös sen, että ikään ja säätyyn katsomatta ihmiset ovat valmiita auttamaan ja neuvomaan, kun heitä lähestyy kiinnostavan ajatuksen tai kysymyksen kanssa.

Matkalla on tietysti lukematon määrä ihmisiä, jotka ansaitsisivat tulla mainituiksi edellä mainittujen rinnalla.  Yritän poimia heitä vuoden mittaa esiin konkreettisten esimerkkien kautta, joten en ole unohtanut teitä. 

Digialla olen saanut loistavia uusia kollegoita tai Senior Traineeta, joilta olen oppinut jo paljon. Pyrin omaksumaan ja viemään käytäntöön teidän oppeja joka päivä.

#seniortrainee #digiarki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: