Sisältöstrategiaa suunnittelemassa

Tänään sain ensimmäisen version sisältöstrategiasta paketoitua käsittelyä varten. Kokemuksen pohjalta tein kolme settiä eli:

Itse strategiadokumentti, joka koostaa yhteen kokonaiskuvan siitä mitä ollaan tekemässä. Tämä on mielestäni tarpeen, että iso kuva pysyy ns. kasassa.

Samaan aikaan työstin myös esittelymateriaalin nimellä kulkevaa settiä, mikä taas auttaa osallistamaan, kommentoimaan ja kehittämään strategiaa. Tässä vaiheessa molemmat ovat siis työversioita, joita lähdetään kommentoimaan ja keskustelemaan auki porukalla. Kokemus vain on osoittanut, että strategian avaaminen ymmärrettäväksi konkreettiseksi toiminnaksi on paras keino saada ne kuuluisat ”tekijät” mukaan.

 

Kolmas setti on itse asiassa omalta kannalta kuumottavin. Ainahan puhutaan tavoitteista ja mittaamisesta – no, kuinka monesti tavoite on ollut ”Toiminnan tuominen näkyväksi verkossa.” Mittareiksi on voitu kirjata tykkäysten määrä, kävijöiden määrä tai ehkä hienostuneesti uusien kävijöiden määrä.

Tällä kertaa lähdimme avaamaan asiaa siitä, miten polku siihen oikeaan tavoitteeseen eli kasvavaan asiakasmäärään ja liikevaihtoon saadaan luotua. Toinen merkittävä asia on, että pyrimme rakentamaan tavoitteen ja mittarin, joiden avulla itse sisällöntuotantoa voidaan ohjata palvelemaan noita ensisijaisia tavoitteita.

Mittaamisen palikat ovat tuttuja Google ranking, new visitors, returning visitors, Facebook reach, engagement jne. Se mitä niiden oletamme kertovan meille on asian ydin.

Tämä perustuu tässä vaiheessa moneen oletukseen ja myös tekniseltä puolelta puuttuu linkki siihen, miten tuo asiakasmäärän kasvu todennetaan. Joka tapauksessa nyt lähdetään polkua pitkin oppimaan – katsotaan, mihin se johtaa.

One thought on “Sisältöstrategiaa suunnittelemassa

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: