Avoimen yhteisön ylivoimaa

 

Tässä kesän kynnyksellä olen ollut ns. ”in between jobs”. Vaikka jatkokuvio on ollut aika lailla selvä, olen joutunut toimimaan eri viranomaisten kanssa liittyen työhakuun ja taloudelliseen turvaan. Ja täytyy sanoa, että digitalisaatiolle on tilausta.

Positiivista on, että edellisen kerran jälkeen – joka oli valmistumisen jälkeen vuonna 1996 – asiat ovat edistyneet. Nykyään ei juurikaan tarvitse käydä fyysisesti paikan päällä täyttelemässä lomakkeita, vaan asiat voi hoitaa verkon välityksellä. Mutta miten?

TE-keskusten työnvälityksen varaan en juuri jättäisi työllistymistä. Kerätty tieto ei juuri tue ainakaan asiantuntijarooleissa toimivien osaamisen kuvausta, mielenkiinnon kohteita tai erilaisten vahvuuksien esilletuontia. Toki, heidän roolinsa tulisi varmaan olla aktivoiva ja työnhakua tukeva, mutta epäilen saatu tieto ei auta työllistymään tai ainakaan linkittämään uran kannalta mielekästä työpaikkaa motivoituneeseen työntekijään. Olen toki saanut jo sähköpostiin viestin, että Pohjanmaan työantajat esittäytyväty popup-tapahtumassa Helsingissä- sinne sopisi mennä katsomaan, josko sopivaa hommaa löytyisi.

Uskon yksilön omaan vastuuseen eli kyllähän se on yksilön itsensä harteilla etsiä työtä ja työllistää itsensä, mutta tässä ei voi välttyä ajatukselta pitäisikö nuo TE-keskuksille kohdistetut rahat kohdistaa uudelleen. Hyvänä vertailukohtana on LinkedIn-palvelu, jossa yhteisö jakaa ja kyselee työpaikkoja, verkosto tarjoaa tartuntapintaa sekä työntekijälle että työnantajalle tunnistaa mahdollinen yhteensopivuus. Palvelu tarjoaa varsin osuvia tarjouksia ”Jussi, companies like xyz and zyz are looking for candidates like you – apply now!”

LinkedIn on yksi hieno esimerkki, miten verkon ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet yhteisöllisyyteen luovat lisäarvoa käyttäjilleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: