Projekti on kuin moottoritie

Ruskeasuo ja kolmostien liittymät on vihdoin saatu kuntoon. Aamuruuhkissa on tullut vietettyä lukemattomia tunteja muiden innokkaiden työmatkaajien kanssa. Tuo aika ei onneksi ole mennyt täysin hukkaan, koska se kirvoitti tämänkin ajatuskatkon.

Projektia voi tarkastella moottoritien näkökulmasta. Projekti on väline, jolla pyritään muodostamaan nopea siirtyminen paikasta A paikkaan B eli nykytilan muutos tavoitetilaan. Projektia pyritään optimoimaan niin, että se muutos tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti. Tekemistä varten kasataan resursseja joiden avulla ja joita varten luodaan mahdollisimman tehokas ”tie” jota pitkin projektia lähdetään kuljettamaan.

Isossa ja tärkeässä projektissa voidaan luoda jopa moottoritie, jolla on tarkoitus karauttaa tavoitetilaan paikassa B. Iso tie vetää hyvin, se on turvallinen ja sitä pääsee kovaa. Projektinhallinnan näkökulmasta resurssit ja tie käyttäytyvät samankaltaisesti moottoritien aamuliikenteen kanssa. Kun liikenne tiellä lisääntyy niin matka alkaa hidastua. Lisäksi suuri liikennetiheys alkaa aiheuttamaan haitariliiketta, kun tehtävät jonoutuvat. Kun putkeen lykätään riittävästi liikennettä, niin huolimatta kaksikaistaisesta väylästä, jossa on vieläpä rampit eriävää ja liittyvää liikennettä varten niin homma pysähtyy jossain vaiheessa kokonaan.

Projektinhallinnassa on siis syytä tarkkailla liikennetiheyttä. Vanha totuus on, että työ ei nopeudu väkeä lisäämällä. Tärkeämpää on huolehtia issuista ja riskeistä koko projektin ajan, jolloin varsinaisia ruuhkahuippuja ei pääse syntymään.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: